L'EMPAPERAT GROC

de Charlotte Perkins Gilman

Finalitzat
DURADA:  80 min
Del 02.12.20 al 10.01.21

COMPRAR  

PROGRAMA DE MÀ

Adaptació, traducció: Xavier Quero. A partir del relat de Charlotte Perkins Gilman

Repartiment: Roser Batalla.

Direcció: Xavier Quero i Frank Capdet.

Estilisme: Anneke Necro.

Realització del vestuari: Anneke Necro i Magdalena Gómez (Violet Fane)

Disseny lumínic: Dani Gener.

Escenografia: Xavier Vila.

Espai sonor: Xavier Quero.

Foto: Josep Tobella.

Disseny gràfic: Dani Ballesteros

Premsa i comunicació: Rafaela Rivas

Video: APUNTA TEATRE SCCL

Producció Executiva: APUNTA TEATRE SCCL

Amb la col·laboració de BackUp. Agitació Cultural.

L'EMPAPERAT GROC
A partir del relat de Charlotte Perkins Gilman

L'empaperat groc (“The Yellow Wallpaper”) és un relat curt de l’escriptora nord-americana Charlotte Perkins Gilman, i està considerat una de les peces clau de la literatura nord-americana del segle XIX, així com punta de llança de la imminent literatura feminista i sufragista de la seva època i un dels relats més influents d’aquest corrent literari en els segles XIX i XX. Publicat per primera vegada al 1892, L'empaperat groc també és considerat una de les obres mestres de la literatura gòtica, tal i com ho refereix H. P. Lovecraft en un dels seus assajos: “L'empaperat groc aconsegueix un nivell de clàssic al traçar subtilment la bogeria d'una dona que viu en una terrorífica habitació empaperada” (L'horror sobrenatural a la literatura, 1927).

De caire autobiogràfic, el relat ens narra en primera persona la història d'una dona anònima que, poc després de ser mare, sembla patir una depressió durant la seva reclusió en una casa de camp. Un àcid reflex del menysteniment de la dona dins la societat victoriana que va tornant-se en una terrorífica història de follia i fantasmes en un sufocant i etern estiu.

A partir d’una nova traducció, revisió i dramatúrgia del text original, presentem aquest monòleg recolzant-nos en projeccions que acompanyen la protagonista en el seu procés de descens a la follia. Aquesta posada en escena de L’empaperat groc és una proposta de l’actriu, traductora i directora Roser Batalla, i del director i autor Xavier Quero -G3 Teatre-, que ha volgut fer una relectura i reescriptura d’aquest clàssic literari afegint-hi a l’horror una capa d’humor àcid. A ells s’uneix, com a codirector, l’actor i autor Frank Capdet.

Dimecres
02
des
20:30 h
 
Des de
14 €
Finalitzat
Dijous
03
des
20:00 h
 
Des de
14 €
Finalitzat
Divendres
04
des
20:00 h
 
Des de
14 €
Finalitzat
Dissabte
05
des
20:00 h
 
Des de
14 €
Finalitzat
Diumenge
06
des
18:00 h
 
Des de
14 €
Finalitzat
No hi ha elements