L´empaperat groc

14 €
DURADA:  80 min
Del 04.11.20 al 06.12.20

Adaptació, traducció i direcció: Xavier Quero. A partir del relat de Charlotte Gilman Perkins 

Repartiment: Roser Batalla.

Estilisme: Anneke Necro.

Disseny lumínic: Dani Gener.

Escenografia: Xavier Vila.

So: Xavier Quero.

Foto: Josep Tobella.

Producció Executiva: APUNTA TEATRE SCCL

L´empaperat groc
L´empaperat groc

L'EMPAPERAT GROC
A partir del relat de Charlotte Gilman Perkins

L'empaperat groc (The Yellow Wallpaper) és un relat curt de l’escriptora nord americana Charlotte Gilman Perkins i és considerat una de les peces clau de la literatura nord americana del segle XIX, així com punta de llança de la imminent literatura feminista i sufragista de l’època. De
caire autobiogràfic, el relat ens narra en primera persona l'història d'una dona anònima que sembla patir una depressió post-part en un llarg estiu en el que és resclosa en una casa de camp. Publicat per primera vegada al 1892, L'empaperat groc és també considerat una de les obres mestres de la literatura gòtica, tal i com ho refereix H. P. Lovecraft al seu assaig L'horror sobrenatural a la literatura de 1927 " L'empaperat groc aconsegueix un nivell de clàssic al traçar subtilment la bogeria d'una dona que viu en una terrorífica habitació empaperada”.

A partir d’una nova traducció del text original, a fi de fer més contemporani el llenguatge de la peça, presentem aquest monòleg recolzant-nos en l’empaperat groc en aquest descens a la follia per part de la protagonista.
Aquesta posada en escena de L’empaperat groc és una proposta de l’actriu i traductora Roser Batalla, amb més de 35 anys de carrera, amb el director i autor de G3 Teatre Xavier  Quero, que ha volgut fer una relectura i reescriptura d’aquest clàssic literari afegint-hi a l’horror una capa d’humor àcid.

Dimecres
04
nov
20:30 h
 
Des de
14 €
Dijous
05
nov
20:30 h
 
Des de
14 €
Divendres
06
nov
20:30 h
 
Des de
14 €
Dissabte
07
nov
20:30 h
 
Des de
14 €
Diumenge
08
nov
18:00 h
 
Des de
14 €
No hi ha elements
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR