Kentucky ha muerto

Festival Grec 2021

Finalitzat
DURADA:  90 minuts
Del 09.07.21 al 14.07.21

 COMPRAR

Festival Grec 2021

Una producció de La Peleona.

Projecte guanyador de la Beca Odisseu Eòlia i+D 2019.

Agraïments: Melcior Casals i Raimon Rius.

Creació i direcció: Carla Torres i Clara Manyós

Dramatúrgia: Carla Torres

Intèrprets: Berta Graells, Carla torres. Carles Goñi, Eu Manzanares, Eloy Pazos, Patrícia Mendoza, Ruth Talavera

Escenografia: Anna Tantull

Disseny de llums i audiovisual: Quim Algora

Composició musical: Jordi Cornudella

Disseny de Vestuari: Zaida Crespo

Espai sonor: Alejo Levis

Moviment escènic: Berta Graells i Raül Perales

Assessoria de moviment: Vero Cendoya

Ajudantia de direcció: Eu Manzanares i Carmela Poch

Fotografies de cartell i de funció: Nicolás Jódar

Fotografies d’assaig: Eu Manzanares 

Disseny de cartell: Alejo Levis

Producció: Ruth Talavera

Producció executiva: Raül Perales

Producció: La Peleona

Remoure consciències sense caure en la crítica fàcil. Aquest és el propòsit d'una companyia liderada per cinc dones que ens planteja una sàtira sobre el món d'avui a partir de la història d'un ou que es nega a néixer en un món de gallines.

Potser no té cap mena de sentit, néixer en un món com aquest, que s'assembla tant i tant a una cadena de producció... El qui es planteja aquestes reflexions és un ou solitari a punt de convertir-se en pollet i entrar a formar part d'un món de gallines que pondrà més ous com ell mateix. I les reflexions el portaran a prendre una decisió: com a gest de protesta, es negarà a néixer. Seria un fet anecdòtic si no fos que la resta dels ous, en assabentar-se del gest del seu company, decideixen imitar-lo i fer ús del seu dret de no néixer. Les gallines hauran de fer front a una rebel·lió insòlita que amenaça d'acabar completament amb el seu món. Perquè, si no neix cap ou més, fan front a una extinció segura. D'aquí que mirin de convèncer els ous que deposin la seva actitud... Potser ja heu trobat alguns paral·lelismes entre aquesta història aparentment estrambòtica i el món en el qual viviu. Perquè, de fet, aquest muntatge teatral tira d'humor negre, d'ous i de gallines per parlar-nos de la resistència, de la necessitat de lluitar per un món millor i de la inacció com a mal del nostre temps. Gamberro i provocador, el muntatge va néixer durant la pandèmia de la covid-19, però en el temps de confinament que vam viure l'any passat va madurar i es va fer encara més punyent i mordaç del que ja era originalment.

És la provocadora posada en escena de La Peleona, una companyia jove però amb set espectacles en la seva trajectòria, entre els quals Broken Heart Story i Estat Decepció. La formen un grup de dones de disciplines diverses, Carla Torres, Clara Manyós, Eu Manzanares, Patrícia Mendoza i Ruth Talavera, que porten des del 2014 combinant l'humor i la crítica a les nafres i els vicis dels nostres temps, evitant sempre moralitzar. Recentment s’ha incorporat Raül Perales, com a productor, i aquesta és la seva primera producció conjunta. El text va guanyar la Beca Odisseu Eòlia i+D 2019, convocada pels Espais de Creació Eòlia i+D, juntament amb el Teatre Eòlia i l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona per tal d'oferir suport a les companyies emergents i als espectacles que imaginin i desenvolupin nous llenguatges i noves maneres de fer.

Una producció de La Peleona.

Projecte guanyador de la Beca Odisseu Eòlia i+D 2019.

Divendres
09
jul
20:30 h
 
Des de
14 €
Finalitzat
Dissabte
10
jul
20:30 h
 
Des de
14 €
Finalitzat
Diumenge
11
jul
19:30 h
 
Des de
14 €
Finalitzat
Dilluns
12
jul
20:30 h
 
Des de
14 €
Finalitzat
Dimarts
13
jul
20:30 h
 
Des de
14 €
Finalitzat