L' HABITACIÓ TANCADA

Una història de gènere fantàstic i suspens de la Cia. La Salamandra, inspirada en els contes de W. Jacobs, Barry Perowne i Frank Belknap Long

Finalitzat
Del dc. 10.11.21 al dg. 05.12.21
DURADA:  80

COMPRAR   

Autoria i direcció: Loredana Volpe

Intèrprets: Marc Pujol, Patrícia Mendoza, Xavier Pàmies, Anna Casas, Chap Rodríguez Rosell i Ignasi Guasch

Música original i espai sonor: Alvar Llusá-Damiani

Ajudant de direcció: Mar Panyella Bonet

Escenografia: Alba Cruells

Vestuari: Loredana Volpe

Il·luminació: Daniel Gener

Fotografia: Sergi Panizo

Realització audiovisual: Montecarlo

 

Amb la participació especial de Dolors Martínez

 

Disseny Gràfic: Loredana Volpe

Producció: Cia. La Salamandra

Gènere: Suspense, fantàstic, drama

 

*Xavier Pàmies farà funcions del 10 al 25 de novembre de 2021 (com El Germà/ Samuel)

*Ignasi Guasch farà funcions del *26 de novembre al 5 de desembre de 2021 (com El Germà/ Samuel)

Compartir

Tres històries es desencadenen en un sol espai: una habitació tancada per dins sense finestres on es comet un crim abominable. Com ha pogut fugir l'assassí? Un dramaturg troba la solució a l'enigma, l’única possible, però, l’ha oblidada completament. 

Una antiga relíquia té el poder de concedir tres desitjos. Però què passaria si aquests desitjos s’acomplissin i les conseqüències fossin tan devastadores que desitjaries no haver-los demanat mai? I què faries si tinguessis l’oportunitat de tornar enrere i viatjar en el temps, però durant el procés obrissis les portes a allò que habitava abans de l’existència del mateix temps i l’espai?

 

Cia. La Salamandra - Companyia resident 2021-22 

El nostre lema: “tornar als clàssics”. Companyia teatral des de 2011, fundada a Caracas i resident a Barcelona des de 2015. Dirigida per Loredana Volpe. Recordant les mortals salamandres de Ray Bradbury, a Fahrenheit 451, que s’aproximaven quan la crema de llibres era imminent, rescatem la figura d’aquest amfibi com a símbol de redempció i de purificació de la literatura en el teatre.

Premi Born de Residència Teatral 2020 amb l’espectacle El Nino, traduït per Joan Casas, i que vam presentar a la Sala Beckett i recentment a l’Escenari Brossa (2021). Entre els nostres espectacles destaquen: Ànsia (CRAVE), de Sarah Kane, que vam presentar en dues temporades a la Sala Atrium de Barcelona (2019-2020, 2021 en gira i seleccionada al Festival Mostra’T 2020). L’ós polar (Relat del meu diagnòstic), d’Efrem Garcia-Salinas (Beca d’Investigació i Innovació de les Arts Escèniques de l’Ajuntament de Barcelona 2019); No Exit, versió de Huis clos, de Sartre, al Teatre Akadèmia, de Barcelona (2017), a la Sala Rajatabla i a la Sala Cabrujas, de Caracas (2014); Nido, de Marc Garcia Coté, al Nuevo Teatro Fronterizo de Madrid (2018);  Hamlet/Segismundo de Loredana Volpe, al Teatre Eòlia (Beca Beca Odisseu Eòlia I+D 2017); Ubú Presidente, adaptació del Cicle Ubú, al Teatre Santa Fe (2013-2014); i Ubú rey, versió de la peça d’Alfred Jarry, a la Sala Gran del Celarg, de Caracas (2013).

 

 

Activitats paral·leles: col·loquis a llibreries

Dilluns 15 de novembre - 18:30h a la Llibreria Gigamesh, amb Javier Calvo, escriptor i traductor de la versió espanyola de Los perros de Tindalos, i Loredana Volpe, autora i directora de L'habitació tancada. Es parlarà sobre el cercle de Lovecraft i el gènere de terror-fantàstic.

Dimarts 16 de novembre - 19h a la Llibreria Byron amb tota la companyia i Dolors Martínez. Lectura de fragments de L'habitació tancada i comentari amb el públic assistent.

Dissabte 20 de novembre - 11:30h a la Llibreria Haiku (zona del jardí), amb Alex Pler, llibreter i escriptor. Es parlarà sobre els relats tradicionals de terror en la cultura japonesa, el gènere en la literatura i la seva influència en el manga/anime de terror, que ha inspirat la construcció de L'habitació tancada. 

Dissabte 20 de novembre - 18h a la Llibreria La Insòlita, amb Ricard Ruiz Garzón, director del 1er Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona. Coloqui sobre Lovecraft, el seu cercle i l'horror còsmic, en el marc de l'estrena de l'espectacle L'habitació tancada. 

Dimecres
10
nov
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Dijous
11
nov
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Divendres
12
nov
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Dissabte
13
nov
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Diumenge
14
nov
18:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat