"Ego" de Humancía Dansa

Una peça que reflexiona sobre l'egoisme i l'individualisme de la societat actual

Finalitzat
DURADA:  40 minuts
Del 20.07.22 al 24.07.22

COMPRAR   

Idea i direcció artística: Irina Pineda

Coreografia: Irina Pineda, en col·laboració amb els intèrprets.

Intèrprets: Ambar Sánchez, Anais Prat, Agnès Muñoz, Andrea Bretcha, David Cerdán, Marina Fieux, Marina Grifols, Nerea Castro i Ona Camarero.

Text: Irina Pineda

Veu en off: Marina Grífols

Música (diversos artistes): Nuages, Robin Fox, Erik k , Valentin Stip, Tilo Wachter i Amarok.

Il·luminació i so: Araso, Genís Franch.

Residència artística: Escola de dansa Trackdance

Realització vídeo: Aurélie Veyrat

Fotografia: Mariona Olmos

Espai de gravació: La Filanda

Compartir

L' espectacle EGO és una peça de dansa contemporània que busca donar a l’espectador una perspectiva des de la qual valorar i entendre el món, intentant remoure la consciència del públic.

La peça tracta temes al voltant de com vivim els individus en societat. De la necessitat que tenim els éssers per destacar i sentir-nos importants i protagonistes, deixant així de veure tot el que ens envolta. És una crítica a l'egoisme de la societat actual. Com passem per la vida sense obrir de veritat la mirada més enllà del nostre melic. Com caminem sense observar tot el que ens envolta. Com seguim les "masses" i com ens movem i organitzem entre aquestes. Com lluitem contra nosaltres mateixos i contra els altres per aconseguir trobar el lloc a la societat que volem. Tracta de veure com modifiquem la nostra forma de ser i fer-nos veure davant els altres per tal de sentir-nos integrats en una societat en la que els problemes dels altres creiem que no són els nostres. Com i quant ens creiem de solidaris? Partint d'aquesta reflexió, la peça mostra en un inici l'ésser més individual, aquell que no veu res més que el seu propi JO i altres per aconseguir fer-se veure. Amb el transcurs de l'espectacle s'evoluciona cap a un ésser que va obrint la mirada, començant a moure's en societat, de forma col·laboradora i cooperativa, idealitzant així una societat millor.

 

La companyia: Humacía

HUMANCÍA és la unió de diversos joves ballarins de dansa contemporània sota la direcció coreogràfica d'Irina Pineda. La companyia neix i es consolida a finals de 2020 després de vàries temporades creant peces curtes i mostrant-les en diferents espais. Neix de la necessitat del grup de fer un pas més i conèixer des de dins com es viu el procés de la creació i realització d' un espectacle professional i tot el que això engloba. El nom Humancía sorgeix de la idea de tractar temes humans i de consciència social en les peces que es creen. Per això, human- cía (companyia). Així doncs, per una banda es volen cobrir les necessitats dels membres de la companyia: tenir un espai en el que expressar-se i treballar en un espai professional de dansa, darrera d'una llarga formació tècnica. Per altra banda, es vol fer una acció social i educativa, tractant temes de crítica i reflexió social, entenent l'art com a element socialitzador.

Dimecres
20
jul
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Dijous
21
jul
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Divendres
22
jul
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Dissabte
23
jul
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Diumenge
24
jul
18:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat