Textos guardonats Beques Carme Montoriol

Lectures dramatitzades dins del cicle "El Batec del GREC"

Finalitzat
dimarts, 12 de juliol | 20:00 h
DURADA:  90 min

COMPRAR   

Autor: Ferran Joanmiquel
Títol:  Dones que parlen

Autora: Queralt Riera
Títol:  POLIEDRE

Autor: Oriol Morales i Pujolar
Títol: Com es moren els ocells

Compartir

Les beques d'escriptura dramatúrgica Montserrat Roig-Carme Montoriol  són beques per escriure obres de teatre adreçades a dramaturgs que escriguin en qualsevol llengua (català, castellà, anglès, francès...) que hagin estrenat com a mínim 1 obra. Cada any se'n convoquen 4, repartides en 2 torns de 2 bequecadascun.

El 2017 neixen les Beques d'escriptura Montserrat Roig per proporcionar un espai per escriure i una remuneració econòmica a escriptors amb un projecte literari vinculat a la ciutat de Barcelona.El nom de les beques és un homenatge a Montserrat Roig (1946-1991), escriptora barcelonina de novel·les, contes, reportatges i articles periodístics que també va presentar i dirigir diversos programes de televisió. El 2019, per complementar-les, neixen les Beques d'escriptura dramatúrgica Carme Montoriol, adreçades exclusivament a dramaturgs.El nom de les beques és un homenatge a Carme Montoriol (1893-1966), dramaturga, traductora i poeta barcelonina que va estrenar amb èxit diverses obres a Barcelona durant els anys trenta. 

Dins el cicle 'El Batec del Grec' podrem gaudir de tres textos seleccionats en un format de 25' per cadascún d'ells amb un petit col·loqui amb el seu dramaturg/a.

Dones que parlen   de Ferran Joanmiquel
Europa es troba en plena Segona Guerra Mundial. L’activista anarcosindicalista Frederica Montseny, que ha estat ministra de la República durant el govern de Largo Caballero, es troba tancada a la presó francesa de Limoges, pendent del seu judici d’extradició cap a Espanya. Frederica Montseny està embarassada de cinc mesos i té davant seu un futur molt incert. Què passarà amb ella? Què passarà amb la seva família? La deportaran cap a Espanya i caurà en mans dels franquistes? A la presó, Frederica Montseny té temps per reflexionar sobre les vicissituds dels temps extrems que li han tocat viure. Necessita passar comptes amb ella mateixa i dialoga amb una sèrie de personatges sobre els seus dubtes, les seves conviccions i els seus neguits. La majoria d’aquests personatges són dones. Algunes les ha conegut personalment i han estat companyes de lluita, com ara la Margarita Nelken. Però d’altres, com ara la Mercedes Sanz-Bachiller, cap de l’ajut social falangista, són les seves adversàries polítiques. Què es dirien en una hipotètica trobada? És possible el diàleg amb l’altre?

Poliedre  de Queralt Riera
Aquesta és una obra de teatre que alhora és una figura geomètrica. Cada cara n'és una escena que no té res a veure amb les altres, però que alhora és imprescindible per a mantenir l'harmonia i la forma del cubicle que està conformat per: Cotorres, el mar, nanòmetres, fotografies, pollancres, pèl de pestanya, agulles de fer mitja, justícia, cadires llogades, pinyol, cronòmetres, croissants, gegants, arròs bullit, mort, vitralls i un didal, Amor i vida pel broc gros...

Com es moren els ocells  d' Oriol Morales i Pujolar
L’Eugeni és aquí, amb nosaltres. No hi ha ningú més. Només l'Eugeni. 
La mare de l'Eugeni s'ha mort i ell s'ha adonat d'una cosa: el següent soc jo. 
Això és el que ha vingut a explicar-nos. Per això és aquí. Perquè vol compartir això que li ha passat amb nosaltres. Parlar-nos d'aquesta por que se li ha ficat a dins i que no para de bategar. Aquesta por que a estones el fa petit i que a estones el fa créixer. Aquesta por que li tenyeix la mirada quan mira a l'horitzó. Aquesta por que l'empeny quan sembla que el camí s'ha fet bardissa. 
Aquesta por. 
Aquesta por. 

El Batec del GREC

EL BATEC DEL GREC és un cicle que vol donar visibilitat a algunes de les propostes guanyadores de la convocatòria de textos i projectes On el teatre batega 2022-2024 i promoure el teatre català contemporani i les noves dramatúrgies. Un projecte en el marc del Grec Festival Barcelona.

Durant cinc setmanes, entre els mesos de juny i juliol, es podran veure en primícia 18 propostes inèdites que permetran a l’espectador conèixer de més a prop aquests espectacles que comencen a bategar i, alhora, acompanyar el procés creatiu de les companyies des del seu inici.El cicle es realitzarà als escenaris dels següents teatres de proximitat: Teatre Akadèmia, Antic Teatre, La Badabadoc, Sala Fènix, Sala Flyhard, El Maldà, El Tantarantana, Teatre Eòlia i Sala Versus Glòries. A més, els espectadors disposaran d’un carnet on acumularan Batecs amb cada lectura i espectacle del cicle al que assisteixin i, si n’aconsegueixen 9, obtindran un abonament d’On el teatre batega per a la temporada 2022-2023.  I podran gaudir, per tant, de descomptes i avantatges als teatres de proximitat.

Més informació al web dels Teatres de Proximitat

Dimarts
12
jul
20:00 h
 
Des de
3 €
Finalitzat