FOSCOR

Un thriller amb tints de comèdia negra de Jan Vilanova amb Dafnis Balduz i Agnès Busquets

Finalitzat
Del dc. 29.09.21 al dg. 07.11.21
Durada: 80 minuts

COMPRAR   

Un text de Jan Vilanova
Direcció: Clara Manyós
Repartiment: Dafnis Balduz, Àgnes Busquets
Ajudant de direcció: Paula López
Assistent de moviment: Nina Uyà
Disseny d´il·luminació: Daniel Gener
Disseny d'escenografia i vestuari: Clara Manyós
Disseny del cartell: Edu Escudero
Música: Uriel Ireland
Producció executiva: APUNTA TEATRE SCCL

Agraïments: Paula Bosch, Berta Riera, Jordi Casanovas, Sala Beckett i Edu Escudero.

Compartir

Avui serà la fi del món. O això creuen ells.

Un periodista entra a una oficina de turisme d’un poble perdut on hi treballa una funcionària de poques paraules. Ha vingut a cobrir la notícia del dia, l’arribada de la fi del món, i l’únic que vol és acabar la feina aviat per començar les seves vacances. 

És hivern, fa una calor insuportable i és la 184ª vegada a la història que s’anuncia la fi del món. Serà aquesta la definitiva?

 

Nota de l’autor

Habitualment, aquestes notes acostumen a aportar la reflexió més conscient, més mental, per part de l’autor, sobre l’obra que ha creat. En aquesta ocasió, sincerament, em costa fer aquest exercici. Perquè és una obra escrita, sobretot, des de la necessitat i la intuïció. No us heu despertat mai un dia i, de cop, tot sembla conspirar contra vosaltres? Semblaria que, d’alguna manera, deixem de ser amos del nostre destí per acabar engolits pel pes implacable dels fets i la realitat. Crec que és en moments com aquests que ens adonem de la fragilitat de la nostra existència. I crec que en els darrers temps tots n’hem sigut testimonis en major o menor mesura. Aquesta obra és un intent d’explorar aquests territoris.

Però si volia iniciar aquest camí tenia clar que la comèdia m’havia d’acompanyar. El sentit de l’humor és segurament l’arma més poderosa que tenim per combatre l’absurd de l’existència, l’estupidesa humana i, qui sap, potser fins i tot, la fi del món.

Jan Vilanova Claudín

Trajectòria del projecte

Foscor neix del primer torneig de dramatúrgia que se celebra a Madrid, al Teatro Español, l’any 2018, de la mà de La Zona Teatro.

De resultes d’aquella experiència, la Sala Intemperie de Madrid es va interessar pel text i va dur a terme una producció que es va estrenar amb molt bona acollida de públic.

La casualitat va voler que un dels actors elegits per a la lectura del torneig fos l’actor Dafnis Balduz, que també es va incorporar en la producció teatral de Madrid.

És d’aquesta complicitat entre en Dafnis i jo, l’autor, Jan Vilanova, que sorgeix la possibilitat d’estrenar una nova producció de Foscor, aquest cop a Barcelona i en català, una producció d'Apunta Teatre i de la Sala Versus Glòries.

Dimecres
29
set
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Dijous
30
set
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Divendres
01
oct
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Dissabte
02
oct
18:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Dissabte
02
oct
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat