En gira

ANGLE MORT

Nominada a millor espectacle de proximitat als Premis de Teatre Barcelona.

A causa de la nova crisi, el cap d’una petita start-up d’èxit es veu obligat a prescindir d’un dels seus treballadors. Per tal de fer aquest acomiadament de la millor manera possible, l’Andreu, propietari de l’empresa, decideix tenir una trobada conjunta amb els tres empleats: la Beatriu, en Carles i la Diana. Els cita a la sala d’espera del seu despatx i després els fa entrar d’un en un per entrevistar-los i acabar de prendre la difícil decisió. Però el que havia de ser una simple gestió es complica de manera descontrolada i surrealista. Mentre l’Andreu mira de resoldre el problema al despatx, no veu que a la sala d’espera les coses semblen agafar un caire diferent, com si succeïssin a l’angle mort del retrovisor d’un vehicle que està a punt d’avançar i que pot acabar tenint una topada inesperada.

ANGLE MORT és la producció d'APUNTA TEATRE amb la col·laboració de Roc Esquius i Sergi Belbel a la dramatúrgia i Lluís Elías a la direcció. L'espectacle va estar programat al nostre teatre del 20 de Gener al 7 de Març de 2021 amb èxit de crítica i públic. Aquest estiu, tornem a programar Angle Mort en una versió reduïda però sense perdre res del que tant va captivar al públic.

Espectacle en català
Duració: 100 minuts

Escrita per Roc Esquius i Sergi Belbel 
Direcció Lluís Elias
Intèrprets Berta Bahr, Ramon Godino, Alberto Lozano i Rafaela Rivas

Ajudant de direcció: Marc Menéndez
Assistent de moviment: Pau Zurriaga
Disseny d´il·luminació: Daniel Gener
Disseny d'escenografia i vestuari: Apunta Teatre SCCL
Foto: Guillem Medina
Disseny Gràfic: Dani Ballesteros
Música original: Malacara Band
Producció executiva: APUNTA TEATRE SCCL

Dossier de l'espectacle

INFORMACIÓ I CONTRACTACIÓ 

L'EMPAPERAT GROC

Interpretat per Roser Batalla
Premi Margarida Xirgu 2020

L’empaperat groc és un espectacle protagonitzat per Roser Batalla a partir del relat de Charlotte Gilman Perkins. 
L‘empaperat groc (“The Yellow Wallpaper”) és un relat curt de l’escriptora nord-americana Charlotte Perkins Gilman, i està considerat una de les peces clau de la literatura nord-americana del segle XIX, així com punta de llança de la imminent literatura feminista i sufragista de la seva època i un dels relats més influents d’aquest corrent literari en els segles XIX i XX. Publicat per primera vegada al 1892, L‘empaperat groc també és considerat una de les obres mestres de la literatura gòtica, tal i com ho refereix H. P. Lovecraft en un dels seus assajos: “L‘empaperat groc aconsegueix un nivell de clàssic al traçar subtilment la bogeria d’una dona que viu en una terrorífica habitació empaperada” (L‘horror sobrenatural a la literatura, 1927). De caire autobiogràfic, el relat ens narra en primera persona la història d’una dona anònima que, poc després de ser mare, sembla patir una depressió durant la seva reclusió en una casa de camp. Un àcid reflex del menysteniment de la dona dins la societat victoriana que va tornant-se en una terrorífica història de follia i fantasmes en un sufocant i etern estiu.

Espectacle en català
Duració: 80 minuts

Direcció: Xavier Quero i Frank Capdet
Repartiment: Roser Batalla
Autor: Charlotte Gilman Perkins
Traducció: Xavier Quero
Adaptació: Xavier Quero
Escenografia: Xavier Vila
Il·luminació: Dani Gener
So: Xavier Quero
Caracterització: Anneke Nekro
Maquillatge: Anneke Necro.
Vestuari: Anneke Necro i Magdalena Gómez (Violet Fane)
Disseny gràfic: Dani Ballesteros
Fotografia: Josep Tobella
Vídeo: Apunta Teatre sccl
Producció executiva: APUNTA TEATRE SCCL

Dossier de l'espectacle

INFORMACIÓ I CONTRACTACIÓ