"Sextante" de Eyan Dance Company

Un espectacle de dansa que dona llum i visibilitat a l’increment de suïcidis entre els joves

Finalitzat
Del dc. 06.07.22 al dg. 10.07.22
DURADA:  45 minuts

COMPRAR   

Direcció i producció: Andrea Sala

Ballarines i ballarins: Davínia Descals, Adriàn Espinosa, Lotfi Maadour, Angèl Mateo, Kique Rodríguez, Jan Sabater i Andrea Sala

Vídeo i fotos: Marc Valls, Bárbara Bardaro, Álvaro Laforet

Maquilladores: Maria Platero, Andrea Cucala i Neil Losada

Disseny Cartell: Bárbara Bardaro i Joel García.

Música: Eyan Dance Company

Compartir

Sextante és un espectacle de dansa contemporània que tracta de donar visibilitat al suïcidi i com actualment és de les primeres causes de mort entre els menors de 30 anys. A través d'un viatge molt emocional i estètic el públic coneix la història d'una persona que decideix suïcidar-se llençant-se al mar. L'espectacle és una metàfora que connecta amb el desconegut i les profunditats del mar amb la ment d'una persona amb tendència suïcida i les emocions que això comporta, en concret: la depressió, el silenci, la por, l'ansietat, la culpa i la calma. “Sextante” no sols destaca pel seu caràcter emocional, sinó que també ressalta a nivell estètic per la implicació de maquillatges fantasia i pròtesis que converteixen als ballarins en unes criatures bellament esborronadores. L'espectacle té una durada de 40/45 min.

 

La companyia: Eyan Dance Company

És una companyia de dansa contemporània i interpretació formada el 2019 amb residència a Barcelona. Aquesta companyia avui dia composta per 8 ballarins/es, va ser creada per Andrea Sala, actual directora, amb la motivació de donar una oportunitat a joves ballarins per a desenvolupar el seu treball de manera professional i obrir-se un camí en la indústria de la dansa. Eyan destaca per la seva gran personalitat i fusió amb altres danses, com la clàssica, jazz i urbana. És un grup de joves emprenedors amb l'objectiu de poder transmetre missatges reivindicatius per a donar visibilitat a comunitats discriminades i problemes socials a través de les seves peces. Aquesta jove companyia és coneguda pels seus vídeo dansa, entre ells a destacar “Believer”, que va ser el seu primer treball, “Freedom”, i “Hold on”, totes dues peces virals. “Freedom” va ser una peça que després van adaptar a escenari físic per a l'esdeveniment “Xou Project” i que més endavant van interpretar en “La Dansa és VIDA” , esdeveniment benèfic que va organitzar la companyia amb l'hospital “Sant Joan de Déu” el 2020, esdeveniment el qual va comptar amb la col·laboració del districte de les Corts i més de 100 ballarins professionals i amateurs. Actualment la companyia ja ha representat el seu espectacle “Carencias” diverses vegades al “Jove teatre Regina”, “Sala Pla Roig”, al festival “Girona en moviment” i a la nostra sala.

Dimecres
06
jul
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Dijous
07
jul
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Divendres
08
jul
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Dissabte
09
jul
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Diumenge
10
jul
18:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat