L.E.V.E [a light and easy vanishing event] de la Cia. Siberia

Una peça sobre la lleugeresa i les tensions que provoca l’inevitable pes del nostre cos.

Finalitzat
Del dc. 13.07.22 al dg. 17.07.22
DURADA:  60 minuts

COMPRAR   

Direcció i coreografía: Paloma Muñoz

Intèrprets: Tanit Cobas, Rober Gómez, Laia Durán

Il·luminació: Toni Ubach, Jaume Cañasveras

Música: Guillem Llotje

Vestuari: PEDRA

Assessorament dramatúrgic: Albert Pérez

Edició de vídeo: Karolina Adamczak

Assistent de direcció: Amanda Rubio

Producció: Rita Stivala

Agraïments: Iris Borrás

Coproducció Dansa Quinzena Metropolitana. Amb el suport Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Graner (Centre de Creació de Dansa i Arts Vives); Can Gassol (Centre d’Arts Escèniques de Mataró); Teatre-Auditori Sant Cugat; Fabra i Coats (Fàbrica de Creació); L ́Estruch (Fàbrica de Creació de les Arts en Viu).

Compartir

L.E.V.E parteix de la idea de lleugeresa per indagar en allò inconsistent, fugaç i provisional en relació amb el nostre cos i les nostres interaccions. La coreògrafa es pregunta pel paper del cos, de la dansa i de la coreografia en els temps de la provisionalitat i del culte a allò efímer, en els temps de la immediatesa i la disponibilitat que idolatren la novetat, la seducció de les aparences i el consum del que és ràpid, disponible i fàcilment intercanviable.

La peça es presenta en tres parts molt diferents entre si, quasi contradictòries. En la primera part, el cos apareix com si estigués obligat a exhibir-se. El ritme i la posada en escena l’empenyen a mostrar-se, portant al límit la seva expressió. La resposta a aquest extrem és una segona part que ens eleva fins a terrenys al·lucinògens. Com si s’hagués pres un ansiolític, el cos s’esvaeix en recerca de l’anhelada lleugeresa. Guiats per un pseudo profeta new age, aquesta segona part és un homenatge psicotròpic a l’acte blanc dels ballets clàssics, un acte carregat d’éssers fantàstics que ens conviden a oblidar els problemes del dia a dia. En acabar, la tercera part es presenta de nou com a oposició a tot el que hem vist fins ara; el cos torna a pesar, a suar i a cansar-se. Desapareix la fantasia i s’evidencia l’artifici amb un esclat de realitat. Les tres parts formen el triangle de L.E.V.E , una peça sobre la lleugeresa i les tensions que provoca l’inevitable pes del nostre cos.

L.E.V.E s'estrenà al Teatre Auditori de Sant Cugat el març de 2021. Passa pel Mercat dels Flors a l'abril de 2022 i pel Festival Madrid en Dansa al maig de 2022 fins arribar ara a la nostra sala.

* Aquest espectacle conté llums estroboscòpiques

La companyia: Siberia

SIBERIA és una companyia de dansa establerta a Barcelona conduïda per Paloma Muñoz. Des dels seus inicis Siberia no ha parat de créixer presentant treballs tant de sala com site-specific. La seva òpera prima "La Pell Buida" es va estrenar el 2018 i des de llavors no ha parat de girar, obtenint premis i reconeixements nacionals i internacionals. A l'octubre de 2020 estrena "Stone & Silk", un site specific per al Castell de Montjuïc Barcelona. Al març de 2021 estrena L.E.V.E “A Light and Easy Vanishing Event” al Teatre Auditori de Sant Cugat. Paloma Muñoz ha estat coreògrafa convidada al Choreolab organitzat per Tanz Labor Ulm, Germany a l'agost de 2021. Siberia està treballant actualment en una nova producció coproduïda pel Mercat dels Flors per a la temporada 23-24 i és coreògrafa convidada en el Theater Münster per a la temporada 22-23

Dimecres
13
jul
20:30 h
 
Finalitzat
Dijous
14
jul
20:30 h
 
Finalitzat
Divendres
15
jul
20:30 h
 
Finalitzat
Dissabte
16
jul
20:30 h
 
Finalitzat
Diumenge
17
jul
18:00 h
 
Finalitzat