WE

WIWBAK + ETÉREAS, programa doble de la Cia. Kiko López

Finalitzat
Del dt. 18.10.22 al dc. 30.11.22 | 20:00 h
DURADA:  55

COMPRAR 

WIWBAK

Idea i Coreografia: Kiko López

Direcció i Dramatúrgia: Marta Hernández, Oriol Casals, Kiko López.

Intèrpret: Kiko López.

Màscara: Marc Sala (Atelier Salaaudet)

Producció Àudio: Toti Julià.

Col·laboració especial: Zero en Conducta

Fotografia: Carlos Ojeda

Agraïments: Festival Per Amor a L'Hart, C.C Barceloneta, Casal Joves Argentona

Distribució: MGM Marta-Guzmán-Management

 

ETÉREAS

Creació: Kiko López.

Coreografia: Kiko López al costat de les ballarines.

Assistent de Direcció i Coreografia: Tina Martín

Body percussió: Anna Llombart.

Intèrprets: Anna Asensio, Esther Calderón i Miriam Salvador (Cover Irene Baeza)

Música: Hossam Ramzy, Mop Mop, Chamonix.

Disseny d'il·luminació: Jordi Perez-Lightin Lab.

Durada: 30 minuts.

Fotografia: Marc Costa

Vídeo: Marc Costa.

Distribució: MGM Marta-Guzmán-Management

Compartir

"WE" de la Cia Kiko López és un programa doble de les peces Wiwbak i Etéreas. Amb aquesta unió es pretén presentar a la companyia, volem que l'espectador entri a casa nostra. Per una part, Wiwbak ens mostra com aquest personatge i vulnerable ens descobreix el món per primera vegada i ens acompanya per un viatge en la recerca de la bellesa de quelcom humà. En canvi, Etéreas, presenten un conflicte entre les tres intèrprets que resolen a través d'un camí entre la individualitat i el col·lectiu.

WIWBAK  (When I Will Be A Kid)

Wiwbak és un joc, és curiositat, és la llibertat que ens confronta amb la nostra realitat, el nostre món, el nostre dia a dia incessant i deshumanitzat. A través de la mirada de Wiwbak descobrirem el món per primera vegada.  Aquest ésser fràgil, tendre i vulnerable ens acompanyarà en un viatge dins de nosaltres mateixos a la recerca de la bellesa de lo humà. 

Neix des de la necessitat d'expressar el món intern de l'intèrpret. Avorrit en el temps, desconnectat de si mateix i amb falta d'iniciar algun projecte creatiu es troba immers en un espai on crea un nou jo (alter ego), el qual connecta amb tot allò que sent el mateix no connecta. A través de l'objecte del llum, té la idea de crear-se un personatge, el qual connecti amb aquest nen intern que perdem quan som adults i que vol que viatge amb ell durant tot el seu camí. La motivació de donar-li vida a l'objecte i ajuntar-lo amb el moviment fa que creï un món on uneix la bellesa del treball teatral de màscara al costat de la de moviment. Les eines utilitzades a través de la recerca són: teatre gestual, clown, dansa amb temporal i danses urbanes.

Peça de dansa contemporània + urbana.

ETÉREAS

La mitologia grega parla de l’Èter com un element de llum pur i brillant nascut de l'obscuritat. Mitjançant una situació de tensió i disputa les intèrprets s'unifiquen per emprendre un camí on les seves ànimes trobin els plaers de viure en harmonia i alliberació. 

Peça de dansa contemporània + danses urbanes.

KIKO LÓPEZ

Kiko López és ballarí i coreògraf valencià resident a Barcelona. Ell és el director i coreògraf de la companyia Nouvas (Espanya). La seva formació es basa en Hiphop, Dansa contemporània, Danses Tribals i Modern Jazz en les acadèmies de prestigi com Alvin Ailey American Dansi Theater, Debbie Reynolds Studio, Broadway Dansi Center NY, Company&Company, Deltebre Dansi entre moltes altres. Va ser premiat amb els seus treballs personals en “The Best On Spain” i “Certamen de Dansa Burgos-NewYork” amb la peça “Djama “. També va ser guanyador del programa televisiu “Tú sí que vales” amb la companyia Kulbik Dansi Company. Imparteix Workshops de dansa urbana i contemporània per països com el Brasil, Itàlia, Irlanda, Rússia, Cuba, Grècia, Portugal, França i Espanya. Treballs que destaca en la seva carrera és junt les companyies Physical Momentum (Mèxic), Lali Ayguadé Company, Kulbik Dansi Company, Iseli-Chiodi Dansi Company (Irlanda), Daniel Morales.cia e les artistes Indee & Izah entre altres. Actualment es troba treballant en les companyies InMotus de Diego Sinniger i els seus projectes personals.

Trajectòria de la companyia

La companyia, anteriorment anomenada Nouva's Dance Company, neix a Barcelona l'any 2011 a mans del seu director Kiko López i es caracteritza pel seu llenguatge únic influenciat per les danses tribals, folklòriques, contemporànies i les danses urbanes. La majoria dels seus ballarins tenen una formació en danses urbanes i dansa contemporània, però dominen altres disciplines com el flamenc, dancehall, dansa clàssica-jazz i danses aèries. La companyia ha estat premiada a diversos certàmens com Burgos-New York (2018) amb l'obra Djama. La mateixa obra va ser guanyadora al concurs internacional The best on (2017). També ha estat present a festivals importants com: La Mercè, Dansa Quinzena Metropolitana, SismoHop (Sismògraf), Hop festival, Per amor a l’Hart, Figueres en dansa, entre d'altres. Actualment la companyia, renombrada com a Cia. Kiko López i el seu director formen part de l'AlianSat! per a les temporades 2021-2022, estrenant 'RETORN', l'obra de llarga durada de la companyia, al gener de 2022 a Sat! Sant Andreu Teatre. 

Dimarts
18
oct
20:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Dimecres
19
oct
20:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Dimarts
25
oct
20:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Dimecres
26
oct
20:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Dimarts
01
nov
20:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat