BEN PLANTATS

de Joaquín Arias

5 €
dilluns, 22 de juliol | 20:00 h

COMPRAR   
LECTURA DRAMATITZADA | Festival Grec'24

Autoria text: Joaquín Arias

Direcció: Anna Sarrablo

Intèrprets: Daniel Borrega i Roger Vilà

Cartell i imatge gràfica: David del Val

Idioma: català

Agraïments companyia: AISGE i NAU IVANOW

Compartir

Aquesta lectura dramatitzada forma part d’EL BATEC DEL GREC en el marc del Grec Festival de Barcelona 2024.

Proposta seleccionada en la quarta Convocatòria de Projectes dels Teatres de Proximitat (On el teatre batega).

SINOPSIS
Als seus quaranta anys, Xavi ha perdut la feina com a il·lustrador i intenta reinventar-se obrint en xarxes socials un canal sobre jardineria. La seva parella, Nico, molt més jove, vol complir el seu somni de ser ballarí. Xavi creu que l'amor necessita les mateixes cures que un planta però quan descobreix que el seu xicot és a la fase final d'una audició per a una companyia de dansa que el portarà lluny durant mesos, farà tot el possible per impedir-ho... encara que per aconseguir-ho hagi de retallar-li les branques.

Sentim parlar molt de les relacions tòxiques heterosexuals, però què passa quan aquesta situació es dóna dins una parella gai? Quan vaig començar a escriure aquest text, la meva idea era mostrar un joc de poder en que un dels cònjuges exercís una dominació clara sobre l'altre, al qual mostraria com a víctima indefensa usant com a metàfora el món de la jardineria i la idea que el amor necessita les mateixes cures que una planta. Però a mesura que avançava en la història em vaig adonar que en les relacions homosexuals els rols de gènere es desdibuixen des del començament i els perfils no estan sempre tan clars, per la qual cosa el conflicte es dóna com en una balança on cada membre de la parella lluita per dominar o ser dominat.

A la vida real, tots hem tolerat alguna vegada els abusos, ens hem deixat manipular, ens hem vist arrossegats per les passions i els enamoraments però, en altres ocasions, també hem arribat a exercir el paper contrari, hem estat possessius i egoistes i hem fet mal a altres, ja sigui mitjançant el menyspreu, el ghosting, la infidelitat o, com passa en aquesta obra, impedint que l'altre compleixi els seus somnis.

El resultat és una tragicomèdia on una parella d'homes formada per dos personatges narcisistes, egòlatres i incapaços de comunicar-se amb sinceritat lluiten per imposar-se... fins que es desencadena la tragèdia.

Dilluns
22
jul
20:00 h
 
Des de
5 €